Bevordering technisch onderwijs

De bouw is de toekomst! Die boodschap wil BouwGilde Rijnland aan basisschoolleerlingen in de Duin- en Rijnstreek laten ervaren met als doel: kinderen enthousiast maken voor een opleiding of baan in de bouwbranche.

Het bestuur van BouwGilde Rijnland heeft daarom de koppen bij elkaar gestoken samen met alle deelnemers van de vereniging van bouw gerelateerde bedrijven en het resultaat daarvan is een Mobiel Bouwlab. Het Mobiel Bouwlab is een opvallend herkenbaar mobiel tiny house met daarin gereedschap en materiaal, en heeft in de genoemde regio’s al diverse basisscholen aangedaan.

Handige handjes en knappe koppen gezocht

In het Mobiel Bouwlab kunnen kinderen door middel van allerlei toffe activiteiten te weten komen hoe leuk het werken in de bouw en infra is. Kinderen kunnen zo te weten komen wat er allemaal mogelijk is in onze mooie bouwbranche. Alle deelnemers in onze branche zijn namelijk nog steeds op zoek naar veel handige handjes en knappe koppen die het gaan maken in de bouw en infra.
Met het Mobiel Bouwlab gaan we langs basisscholen in de Duin- en Rijnstreek die interesse tonen in workshops die daar dan gegeven kunnen worden.

Workshops in het Mobiel BouwLab

BouwGilde Rijnland beschikt over een team van workshopbegeleiders met veel kennis en ervaring. Zij gaan met kleine groepjes kinderen aan de slag in het Bouwlab. We kunnen activiteiten organiseren voor leerlingen van groep 5 tot en met 8 in het basisonderwijs.
Het Bouwlab ziet er niet alleen aan de buitenkant opvallend uit, ook binnen zijn de activiteiten uitdagend en divers. De kinderen kunnen zelf een vogelhuis timmeren, een Zaans geveltje monteren of bijvoorbeeld een rioolstelsel aanleggen. Op deze manier kunnen we laten zien hoe leuk werken in de bouw en infra is.

Basisscholen in de regio Duin- en Rijnstreek met interesse in het Mobiel Bouwlab kunnen voor meer informatie of om zich aan te melden een e-mail sturen naar info@bouwgilderijnland.nl of door het contactformulier op deze website in te vullen.