Over ons

Wie zijn wij?

De vereniging heeft ten doel het stimuleren van sociale contacten tussen haar leden alsmede de uitwisseling van kennis en het ondersteunen van opleidingen in de bouw”.
Zo luid de officiële tekst in de in de statuten van onze vereniging. BouwGilde komt voort uit BouwNed afdeling Leiden en omstreken welke op 15 december 1975 was opgericht. BouwGilde leden zijn gerenommeerde bedrijven die ook lid zijn van Bouwend Nederland. Genoemde bedrijven zijn grotendeels familiebedrijven. De leden van de vereniging kunnen elkaar ondersteunen door het uitwisselen van informatie. De ondersteuning wordt ook bevorderd door de sociale contacten die zij onderhouden. De vereniging neemt ook haar maatschappelijke verantwoording. Zij doet dit door voorlichting te geven op scholen om technisch onderwijs te promoten. Daarnaast ondersteunt zij het technische onderwijs zoals Bouwmensen in Leiden door dit te faciliteren.

Bouwmensen

Bouwmensen? Dat zijn toch die vakkundige en slimme types die overal een oplossing voor hebben? Jongens en meiden die weten hoe je gereedschap gebruikt? Bij Bouwmensen werken stoere jongens en meiden die elke dag keihard aan het werk zijn om, door weer en wind, Nederland een stukje mooier te maken.
Bouwen is een vak dat het allerbeste in mensen naar boven haalt. Je bedenkt steeds opnieuw de beste oplossingen. Je past tot in de kleinste details al je kunde toe. En je leest heel precies technische gegevens uit. Daarvoor heb je vakkennis nodig en moet je klantgericht denken. Bouwen is een serieus vak waarvoor je een goede mbo-opleiding nodig hebt. Bouwmensen Leiden was al meer dan 20 jaar in de regio Leiden bekend onder de naam Bouwopleiding Rijnland. Vanaf juni 2013 is de naamswijziging ingevoerd en zijn wij aangesloten bij het landelijk netwerk van opleidingsbedrijven onder de naam Bouwmensen.
BouwGilde ondersteunt Bouwmensen door dit te faciliteren. Bestuursleden van BouwGilde maken ook deel uit van het bestuur van Bouwmensen.

website Bouwmensen

Promotie technisch onderwijs

BouwGilde Rijnland maakt zich sterk voor de promotie van het technische onderwijs. Dat wordt vormgegeven door de bouwbranche te presenteren in het basisonderwijs.

Wij maken kinderen in de groepen 1 t/m 8 enthousiast voor een technische opleiding wat mogelijk wordt gemaakt door instructeurs die bekend zijn met het bouwvak en gefaciliteerd worden met een zogenaamd rijdend “tiny house” wat geplaatst kan worden bij de basisscholen.